fbpx
 • Monday

  closed

 • Tuesday

  9am - 9pm

 • Wednesday

  9am - 9pm

 • Thursday

  9am - 9pm

 • Friday

  9am - 5pm

 • Saturday

  10AM - 8PM

 • Sunday

  Closed

Ness
FRESH BY NESS • SINCE 2013

Ontmoet Neset

In het kleine, maar fijne Doesburg is NESS Hair & Beauty gevestigd, dat in 2013 werd opgericht door Neset Cakmak. Inmiddels heeft hij een goedlopende zaak opgebouwd. Wat precies het success achter het bedrijf is vertelt hij in een gesprek met de redactie van de website.

Hi Neset, kun je ons vertellen wat je het leukst aan dit vak vindt?

Het leukst aan dit vak vind ik dat ik mensen blij kan maken. Mensen blijer de deur uitsturen dan dat zij allereerst binnen kwamen geeft mij een gevoel van voldoening. Een ander aspect wat dit vak zo mooi maakt is het feit dat je altijd creatief bezig kan zijn met mensen.

“We zijn een eerlijk en open bedrijf en staan altijd klaar voor onze klanten”

Klinkt goed! En wist je altijd al dat je een eigen onderneming wou beginnen?

Dat wist ik niet, maar wat ik destijds wel wist is dat ik altijd beter en meer kon dan waar ik op dat moment mee bezig was. Mijn carrière in de kappersbranche begon toen ik erg jong was. Als kind was ik altijd heel nieuwsgierig en speelde ik het liefst met gereedschappen en oude spullen die ik in de schuur vond. Zo zette ik dingen het liefst in elkaar en dacht altijd vanuit de oplossingen. Dit gedrag viel mijn moeder op en vroeg op een dag of ik de haren van mijn broertje wou knippen. Zo kwam ik voor het eerst in aanraking met de twee handy tools: een tondeuse en een schaar.

Hoe ziet je gemiddelde werkdag er eigenlijk uit?

Ik word meestal vroeg wakker en begin de dag rustig. Voor mij speelt een goed kop koffie een centrale rol om je dag goed te starten. Ik ben altijd wel de eerste op de zaak en probeer altijd positief de dag te beginnen. Ik ben ervan overtuigd dat mijn personeel dit ook aanvoelt.

Waar zit volgens jou het succes van NESS voornamelijk in?

Het grote succes zit voornamelijk in de bedrijfscultuur. Wij doen namelijk alles vanuit ons hart, omdat we het werk wat we doen echt leuk vinden en ervan kunnen genieten. Dit koppelen we aan de cultuur binnen NESS. Ik geloof er sterk in dat het personeel dit onbewust ook meeneemt en er zo voor zorgt dat het werk daarom leuk blijft.
Een ander aspect voor het succes achter NESS is de kennis die wij binnen het bedrijf hebben. Kennis is een heel groot pluspunt. Wij zijn namelijk constant bezig met nieuwe ontwikkelingen, het geven van cursussen en trainingen aan personeel, maar ook het feit dat we zelf ook creatief zijn ingesteld en als persoon steeds een stap verder gaan om het werk wat we doen uitdagend te houden.

Wat is volgens jou een must-item voor iedere haartype?

Definitely Olaplex. Het is wetenschappelijk bewezen dat het kan worden gebruikt om haar te herstellen, maar tegelijkertijd ook te verzorgen.

Wij zijn eigenlijk wel benieuwd naar welke kapsel je het meest aanspreekt op dit moment?

Hmmm lastig, maar als ik toch moet kiezen dan is dat op dit moment lange kapsels, want hey “haar maakt de mens, de velgen de auto”!

Mooi gezegd! En wat is je favoriete haarproduct en waarom?

Eigenlijk veel producten. Het hangt deels af van wat je ermee wilt bereiken en welke type haar je hebt. Maar bijvoorbeeld voor lang haar vind ik haarverzorging over het algemeen belangrijker dan het haarproduct zelf. Maar als je toch het stylingsproduct met verzorging wilt combineren dan blijft niets anders over dan de geweldige en innovatieve haarproducten van het merk OriginalMineral (O&M). Of misschien wel mijn eigen productlijn, die ik nog niet heb (hint, hint) 😉

En wat staat momenteel bovenaan aan je bucket-list?

Een stap die ik graag zou willen zetten is het creëren van de ultieme beleving aan klanten en het vinden van een ultiem concept wat het vak makkelijker en leuker maakt. Denk hierbij aan het veranderen van het “saaie” beeld van “naar de kapper gaan”, maar ook het vervangen van het negatieve beeld “wachten”. Mijn doel is om een heel nieuw beeld te geven door o.a. mensen te trainen en workshops te geven. Ervoor te zorgen dat zij uiteindelijk kunnen zeggen “Hey, dat hebben we bij NESS geleerd”.

Wij begrepen dat je veel reist en dat je inspiratie daarvandaan haalt. Kun je hier iets meer over vertellen?

Dat klopt. Ik reis veel. Zo ben ik net terug uit Thailand waar ik een maand lang alleen heb gereisd. De reden voor mijn reis was omdat ik de afgelopen tijd een hectisch tijd achter de rug had. Dit lag vooral aan het feit dat ik te veel wou, dus eigenlijk maar twee handen heb maar tien dingen tegelijk wou doen. Uiteindelijk heb ik de reis gemaakt om tot rust te komen en mezelf te leren kennen. Inspiratie die ik eruit heb gehaald is: niet te veel willen, maar datgene waar je op dat moment mee bezig bent goed proberen te doen. Een andere les is: kleine dingen in het leven leren waarderen en begrijpen dat geluk in de basiselementen ligt. We zoeken tegenwoordig het geluk helaas te ver.

Twee wijze levenslessen die je uit je reis naar Thailand hebt gehaald. Maar wat is momenteel eigenlijk je favoriete stad als het aankomt op stijl?

Istanbul en Rome zijn mooie steden, maar als het aankomt op stijl dan is dat zonder twijfel Milaan.