fbpx
 • Monday

  closed

 • Tuesday

  9am - 9pm

 • Wednesday

  9am - 9pm

 • Thursday

  9am - 9pm

 • Friday

  9am - 5pm

 • Saturday

  10AM - 8PM

 • Sunday

  Closed

Tips tijdens de Corona

Zo behoud je volgens Neset je haar mooi en gezond [3x tips] in tijden van de corona.

Door de coronacrisis zijn helaas ook de kappers dicht. Maar wat nu? Bij Ness Hair & Beauty geven we je graag de golden tips om het beste uit je coupe te halen. Naast het knippen kun je namelijk thuis nog veel meer doen om een perfecte look te creëren dan dat je in eerste instantie zou denken. Lees gauw verder en survive de coronacrisis met gezond en mooi haar.

Zal ik mijn haar zelf knippen?

Knippen raadt Neset in eerste instantie af. Je kunt volgens hem beter de knipbeurt zo lang mogelijk proberen uit te stellen, dan met een mislukte coupe rondlopen. Als ervaren haarexpert weet Neset dat het haar zelf knippen vrijwel nooit goed gaat. Het kan namelijk vrij lang duren voordat het haar weer in model kan worden gebracht.

Maar wat als ik dode haarpunten heb?

Als je dan tóch echt wilt knippen, knip dan alleen de puntjes. Hierbij raden we bij Ness Hair & Beauty sterk aan om je haar droog te knippen, omdat de kans heel groot is dat bij nat haar het straks er heel anders eruit kan komen te zien. Verder is het superbelangrijk om gebruik te maken van een ECHTE kappersschaar! Niet alleen omdat je dan meer grip hebt, maar het ook makkelijker “glijdt”. Let op dat je dan wel de juiste schaar koopt. In dit geval zou het moeten gaan om een knipschaar, die je kunt herkennen aan de 2 snijbladen zonder grove vertanding.
Voor de ijdele mannen onder ons raadt Neset om voornamelijk te richten op het haar rond de oren. Hierbij kan natuurlijk hulp goed van pas komen. Vraag bijvoorbeeld je partner om even te helpen.

Voorkomen is beter dan genezen.

Voor het haar geldt dat met de juiste treatment en producten je kunt voorkomen dat je haar verzwakt, of erger, afbreekt. Door een goede verzorging kun je het knippen (en dus de kans op een mislukte knipbeurt) voorkomen. Hieronder alvast de stappen die je vandaag nog kunt nemen om gespleten haarpuntjes te voorkomen en zo een knipbeurt zolang mogelijk uit te stellen!

1

Mooi en verzorgt haar begint allereerst van binnenuit. Hierbij spelen vitamines (denk aan vitamine B, vitamine A, vitamine C, ijzer, zink, en selenium) een cruciale rol. Haarvitamines, in vergelijking tot haarproducten, zorgen er namelijk voor dat de juiste voedingsstoffen in je bloedbaan terecht komen. Deze voedingsstoffen zorgen dat je haar vanaf de haarwortel sterker en voller wordt, maar ook gestimuleerd wordt om te kunnen blijven groeien. Zorg daarom ook dat je geen tekort hebt aan de bovenstaande awesome haarvitamines die het haar versterken 😉

2

Een tweede tip is om je haar niet te vaak te wassen. Een ideale situatie is maximaal 1x per week. Voor de meeste beauty’s is dit absoluut een no go. Het haar is eenmaal gewend om vaker gewassen te worden en wordt hierdoor sneller te vettig. Oplossing? Gebruik voedende droogshampoo. Hiermee kun je de wasbeurt toch zo lang mogelijk uitstellen. Wij, bij Ness Hair & Beauty zijn in ieder geval fan van Dry Queen van het merk Original & Mineral (O&M). Het product (die overigens vrij is van parabenen, sulfaten en triclosan), geeft dankzij de natuurlijke ingrediënten en vitamine C het haar niet alleen volume, maar kan ook worden gebruikt als stylingproduct voor meer body en textuur. Off you go!

3

Als het dan uiteindelijk toch de juiste timing is om je haren te reinigen, dan raden wij je aan om alleen gebruik te maken van de allerbeste en kwalitatieve haarverzorgingsproducten die je kunt vinden. Vooral in deze bizarre tijden waar je al lang niet naar de kapper kunt gaan. Bij Ness Hair & Beauty zijn wij trots dat we uitsluitend werken met hoogwaardige producten van bekende kappersmerken. Denk aan haarverzorgingsproducten van O&M, Suavecito en Wahl. Aangezien we niet alles kunnen vertellen in deze blogpost, hebben we voor nu de producten van O&M geselecteerd. O&M’s unieke filosofie is het verminderen van de chemische overbelasting van het haar. Gezond haar begint volgens O&M als het vrij is van stress. De producten bevatten geen schadelijke chemische stoffen, maar bestaan uitsluitend uit natuurlijke botanische extracten en actieve mineralen. Alle O&M-producten zijn mild en zacht voor het haar en de hoofdhuid. Verwen en verzorg zo je haar met de shampoo en conditioner.

Veel sterkte en tot snel!